Een aardige gastvrouw, die sinds januari de zaak overgenomen heeft.
Als we niet in het café zitten, hebben we het druk. Marimon zaagt allerlei in de keuken op maat om de nieuwe koelkast te kunnen ontvangen, die morgen met van Gent & Loos komt. Dan kan eindelijk dat grote kreng er uit, de miskoop van het jaar die de halve keuken in beslag neemt. Hij gaat naar de garage voor als we een keer een feestje hebben, want voor flessen en kratten is hij ideaal.
De boeren en ik hebben het druk met planten en oogsten. De maïs is er bijna overal af, het is de hele dag een druk af en aanrijden met trekkers met enorme opleggers volbeladen met mais en haksel. Als twee elkaar moeten passeren op onze nauwe weggetjes, is het kantje boord dat er niet eentje in de greppel beland. Onze oprit ziet er inmiddels zo uit: Links en rechts van het pad.
De maïs is er overal af, behalve bij ons achter. Voor wel, gelukkig.
Ik heb bollen geplant in de bijencirkel. Nu nog de papavers zaaien. Ik kan alleen het zaad niet meer vinden.
Ook heb ik 3 bomen gezaaid. Canadian Acorns. Als ze eenmaal pakken, groeien ze een meter per jaar zegt de schenker), dus met een beetje geluk zien we ze nog groot.
En tussendoor oefen ik nog steeds op de piano. Derde jaar alweer.
En het is aan het lukken!
Wordt vervolgd.
Ik heb een zoete aardappel. een maaltje spruiten en mijn paarse snijbonen (gedroogd) geoogst vandaag. Eerder had ik al pronkbonen geoogst. Die zien er prachtig uit met allemaal paarse stippeltjes. Ik zal van de week ook maar eens de helft van mijn papavers en bloementapijt gaan strooien, de andere helft zaai ik in het voorjaar,dan heb je de hele zomer bloemen. En ik heb ook nog wat zaad wat eerst warm moet (2 á 3 weken) en dan moet je het in de koelkast zetten of de winter er overheen laten komen.....
BeantwoordenVerwijderenIk had vanmorgen een antwoord gestuurd, maar bij het publiceren ging het mis. Opnieuw: De bolletjes van de Acorn moesten ook eerst in de vriezer, daarna 24 uur ontdooid en op hun zijde in de pot gelegd. Ik heb nog geen moestuin, maar hij is wel in de maak. Heb een aantal stukjes afgebakend, waarop ik takken en dode bloemen heb gegooid om het gras eronder te verstikken. Nu kan ik het ommspitten en dan stront er op. In de lente zaaien.Goed idee om in etappes te zaaien!
BeantwoordenVerwijderen