zondag 3 april 2011
Sic transit gloria scomber scombus
Een makreel kan wel 17 jaar worden, las ik net op wikipedia. Deze hier op onze eettafel heeft dat niet gehaald. Hij was wel lekker. In Frankrijk kun je wel makreel krijgen, maar niet gerookt of gestoomd zoals de Nederlandse, en dat is nu juist zo lekker. Ik las ook dat makreel alleen nog gerookt wordt door sportvissers thuis( zo'n illegaal rookhokje achter in de tuin), maar dat de makreel die wij bij de visboer kopen, na het stomen bij 60 graden, slechts door een rookkanaal gehaald wordt. Voor de geur zeker. Je kunt hem beter bij de visboer kopen. Niet dat hij dan persé lekkerder is, maar de sportvisser schijnt er een sport van te maken, om er meerdere tegelijk te vangen met een paternoster met diverse haken. Dat klinkt niet fijn. Wij hebben hem via onze vrienden uit Ribérac, die van de Rhus die aan het uitlopen is, van een Nederlandse visboer in Perigueux, die buiten haring en makreel, ook handelt in kroketten en nasiballen. Ja, ja, ook de Nederlandse expat heeft zijn sluikwegen om zijn diverse verslavingen te bevredigen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten